Kiss Attila emlékére

In Memoriam Shiheng Kiss Attila

si-heng kiss attila

A magyar Shaolin kungfu kiemelkedő alakja Kiss Attila Shiheng aki közvetve és közvetlenül egyesületünk alapító tagjait is tanította segítette, személyiségével, barátságával formálta és vezette a közösséget „ a kung-fu tanításán túl egy olyan erkölcsi, gondolkodásbeli pluszt tudott mutatni a körülötte levőknek” aminek pozitív hatása nem csak a Mi hanem egyesületünk „személyiségét” is meghatározza és formálja. Ennek a meghatározó személyiségnek szeretnénk tiszteletünket kifejezni, „mindig boldogan megemlékezni”  valamint értékeit és pozitív gondolkodását megőrizni, tanítványaink felé közvetíteni.

Kiss Attila 1971-ben született. 17 évesen Sifu Serfelek József-nél kezdte meg a kung-fu tanulását, majd 1993-tól kezdett el foglalkozni a Shaolin-nal Si-fu Robert Lyons tanítványaként.

1994-ben Shia-shang rangot szerzett, megkapta a “részeg” stílus tanulásának lehetőségét a Si-fu-tól, majd 1995-ben Si-tai (tanár) lett. 1997-ben a Los Angeles-ben és Mendozaban megrendezett VB-n első helyezést ért el a Magyar Shaolin csapattal. 1999. márciusában felavatták szerzetessé, majd októberben a budapesti VB-n a Shaolin csapattal ismét elsők lettek. Ezt követően kijutott Kínába a Shaolin Templomba, ami mindig is nagy álma volt.

2000. júniusában autóbalesetben lelte halálát.