Hazai és Nemzetközi szervezetek

MAGYAR CHANWU SZÖVETSÉG

A ChanWu-ban a Chan utal a Chan/Zen buddhizmus eszmei mondanivalójára és annak fontosságára a harcművészetekben, a Wu szó jelentése pedig harcművészet. Érdekességképpen megemlíthetjük, hogy a Wu kalligrafikus írásjegye különbontható két, önmagában is értelmes írásjegyre, melyek: “lándzsa” és “megállítani”. A gongfu-s értelemben vett harc tehát a küzdelmi szituációk megnyerését a harc elkerülése révén valósítja meg.
A Chan Wu Szövetség egy magyar és nemzetközi szinten is működő szövetség a Chan és Wu egyesített filozófiájával.

Annak érdekében, hogy a  Shaolin gongfu gyakorlók minél mélyebben el tudják sajátítani az ismereteket, Shibo Shi Xing Hong, a Shaolin Templom 32. generációs papja, aki a magyarországi gongfu tanárok edzéseit vezeti, ötvözte a hagyományos edzésmódszereket a modern sport kívánalmaival és kialakított egy mindenre kiterjedő egységesített irányvonalat.

Ennek témakörei:

  1. Gong Fu formagyakorlatok szabályai, törvényei
  2. Gong Fu rendszerezése
  3. Öltözet rendszerezése
  4. Rangok rendszerezése
  5. Jelvény rendszerezése
  6. Szólások, köszönések egységesítése
  7. Diploma egységesítése
  8. Versenyszabály egységesítése
  9. Vizsgaszabály egységesítése

A Shaolin Gong Fu az ember testét és lelkét is edzi egyidejűleg.
A test edzése azért fontos, hogy az izomzat és az idegrendszert összehangolva minél egészségesebbek lehessünk. Megtanuljuk továbbá megvédeni magunkat, illetve megfelelően reagálni külső támadások, veszélyes helyzetek, váratlan szituációk és  a mindennapi stresszhelyzetek esetén is.
A lélek edzésével a szellemünk, gondolkozásunk tisztaságát, a “nyugodt szívet” próbáljuk elérni, amely a körülöttünk lévő világ minél jobb megismeréséhez, a harmonikus, teljes élet éléséhez segít minket hozzá.
Amikor ez a kétféle ismeret magas szinten egyesül, akkor beszélünk a Chan és a Wu egységéről, amely az igazán komoly harcművészek ismertetőjele.

 

NEMZETKÖZI CHANWU SZÖVETSÉG

A Chan Wu Szövetség kínai központú nemzetközi szervezete. Tanáraink és kiemelt tanítványaink rendszeresen járnak ki a Guang Zhou-ban lévő Chan Wu központ által tartott edzőtáborokba.

A szervezet felépítése és céljai gyakorlatilag megegyeznek a magyarországi Szövetségéivel.

 

Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség (HKF)

A Magyarországi gongfu-s élet hivatalos szerve, amely a MOB és a NOB felé képviseli a Magyarországon működő gongfu/wushu egyesületeket.

Az egyesületünk természetesen tagja a HKF-nek, versenyzőink, edzőink, bíróink a szakszövetségben regisztrálva vannak, az Egyesületünk évi 1-2 HKF Országos Bajnokság megszervezését szokta megpályázni és megnyerni immár évek óta.