Szülőknek

Ha a gyermekedet szeretnéd hozzánk lehozni…

…a legjobb helyen jársz. A csoportok összetétele általában vegyes, a korhatárok az edzések időpontjából nagyjából kitalálhatóak. 6-8 évesen már el lehet kezdeni gongfuzni. Tervezünk ovis csoportokat is a későbbiekben, de ez most még csak terv.

A legkisebbek játékos formában tanulják meg nálunk először is azt, hogy melyik a jobb, melyik a bal kezük-lábuk, később, hogy hogyan kell egyszerre mozgatni őket, hogyan lehet összetett mozgásokat végezni. Röviden: a motoros képességeik óriásit fognak fejlődni.

És mivel ehhez koncentrálni kell, meg odafigyelni, közben észrevétlenül megtanulják azt is, hogyan lehet hosszabb ideig fókuszálni valamire.

Előbb-utóbb rájönnek, hogy ők ügyesek. Nem biztos, hogy mindenben, de valamiben biztosan. És akkor szeretni fognak mozogni. Egész életükre meghatározóvá válik a sport, a mozgás szeretete. Rájönnek arra is, hogy ha sokat gyakorolnak valamit, akkor azt végül megtanulják. Tehát, hogy mindent el tudnak érni, ha elég szorgalmasak. Ettől aztán sokkal magabiztosabbak lesznek. Nem csak edzésen, de a suliban és az életben is. Megtanulják azt is, hogy bizony a siker csak akkor jön, ha felemeljük a popsinkat és teszünk is érte valamit. Hasznos.

Megtanulják, hogy a tetteiknek következményei vannak. Mindig. És, hogy ezeket illik felvállalni. Milyen jó lenne, ha ezzel mindenki tisztában lenne, nem igaz?

És közben persze megtanulnak egy csomó összetett mozgásformát, meg megvédeni magukat, de ez csak hab a tortán :)

Ha valamire még kíváncsiak vagytok, kérdezzetek bátran!