Mire számíthatsz?

Általánosságban?

Elsősorban arra, hogy el fogsz fáradni! Hogy fizikailag és mentálisan tesztelve leszel. Nem én tesztellek, hanem te magadat. Hogy mennyi akaraterő szorult beléd. Mennyi kitartás. Hogy hogyan lehet ezeket fejleszteni.

Végső soron az életed minden területére kiterjedő testi-lelki és hozzáállásbeli változásokat fogsz tapasztalni. Magabiztosabb leszel, jobb fellépésű, határozottabb, kitartóbb. Szebb is, persze, de ami még jobb: saját magadat szebbnek látod majd. Mert megtanulod elfogadni azt aki és ami vagy. Hibákkal, gyengeségekkel együtt. Mert megtanulod, hogy mindez fejleszthető. Hogy a gyengeség csak egy állapot, amin változtatni lehet. Hogy kitartással és kemény munkával bármit elérhetsz.

Ja, és megtanulod megvédeni magad. Ez sem utolsó, nem igaz? De nem ám úgy, hogy te leszel a legnagyobb izmú, legnagyobb hangú, hanem úgy, hogy olyan kisugárzásod lesz, hogy el fog kerülni a baj. Megtanulod a harc elkerülésével megnyerni a küzdelmet.  Nem fognak beléd kötni. És ha esetleg mégis, hát azt megbánják… ;)

Mit kell tudni az edzésekről?

Bármikor lehet csatlakozni, vagy csak megnézni is. Az első alkalom ingyenes. :) A teremben folyamatos csatlakozás van, tehát nincsen kezdő csoport külön. Ez azért jó, mert egyből látod, hova, milyen irányban lehet fejlődni, a haladó tanítványok motiválnak téged, és amikor majd te is haladó leszel, inspirációt meríthetsz abból, hogy a kezdők Terád néznek fel, Tőled lesik el azt, hogy hogyan kell ezt igazán komolyan csinálni.

Felszerelést tekintve kényelmes póló, hosszúnadrág és edző/tornacipő az ajánlott, de később lehet rendelni tradicionális kungfuruhát is, ha úgy döntesz, hogy hosszabb ideig velünk maradsz.

Az edzés díja amúgy 8000,- Ft/hónap, ezt minden hónap első két edzésének valamelyikén kell befizetni. Ha új vagy, felírom az adataid, hogy a Szakszövetségben is regisztrálni tudjalak és hogy tudjuk tartani a kapcsolatot (nem kell félni, csak egy mailcím és telefonszám-cseréről van szó). Megkapod a facebook csoportunk elérhetőségét, hogy tájékozódni tudj a legfrissebb információkról.

 

Na jó, de mit csinálunk edzésen?

Először is: kihozzuk magunkból a 100%-ot! Mindig! Nincs lazsálás. A kifogások az öltözőben maradnak – először csak edzésen, aztán később észre fogod venni, hogy elfelejted őket hazavinni. :) Másodszor pedig megteremtjük magunkban a fejlődéshez szükséges egyensúlyt. Mások vagyunk, máshogy gondolkozunk, más tempóban tanulunk. De MINDENKI JÓ VALAMIBEN! Ezt segítek neked megtalálni, és később az a plusz, hogy valamit jól csinálsz, ügyes vagy benne és imádod csinálni, az fogja megadni Neked a szükséges energiát, hogy gyakorold azokat is, amik nem mennek (még) jól. Hogy az amúgy nyűgnek érzett gyengeségekre is legyen erőd. És így szépen egyensúlyba kerülsz. Egyszerű, nemde?

Oké, ez mind szép és fennkölt, de mit CSINÁLUNK? Tényleg!

Nos kezdetnek – ha az időnk engedi – pár perc ráhangolódás, meditáció. Jó, ha ezt már az öltözőben elkezded, és mire a terembe lépsz átváltasz “Shaolin harcos” üzemmódba. Aztán gimnasztikus bemelegítés (olyasmi, mint tesiórán), majd kungfu-specifikus bemelegítő gyakorlatok, utána kungfus alapgyakorlatok, amiket együtt csinálunk. Kezdőként először csak utánoznod kell ezeket, no para!, ez csak arra szolgál, hogy felvedd a ritmust és én lássam, kb milyen koordinációs képességekkel rendelkezel. Ezután különválik a csapat tudásszintenként. Itt lesz amikor töviről hegyire elmagyarázok neked mindent és megtanítom az első 2-3 gyakorlatot, amit aztán gyakorolsz, majd a következő edzésen megyünk tovább, és tanulsz még újakat. Az edzés második felében vagy a kungfutechnikák önvédelmi alkalmazása, vagy az alap ütések-rúgások gyakorlása, majd egy jó kemény erőnlét következik. Végül levezetés (lazítás, ha marad idő kicsi meditáció) és kész is.

Jól el fogsz fáradni, az akaraterőd és a kitartásod próbára lesz téve, de hé! Eddig még mindenkinek sikerült! :)